Apakah yang anda tahu tentang Kuasa Forum?

Posted by cariduitsite | 11:55 PG
Forum adalah salah satu teknik pemasaran yang dipanggil sebagai "Pull Marketing"; anda tidak perlu mencari prospek, sebaliknya prospek sudah sedia ada. Di forum, ahli-ahlinya akan masuk secara kerap dalam tempoh jangka panjang. Mereka masuk dengan keinginan mereka sendiri tanpa dipaksa. Berbeza dengan anda terus menyuruh mereka masuk ke laman web atau blog anda.

Bermaksud, tugas anda hanya mempromosikan produk anda dengan betul di forum dan meyakinkan mereka sahaja selain anda menyumbang sesuatu yang bernilai di forum. Soal trafik (prospek) bukan lagi masalah! Mereka tidak teragak-agak untuk menjadi pelanggan anda jika anda melakukan dengan betul!

Selain itu forum biasanya mendapat kedudukan yang baik di senarai enjin carian seperti Google. Maka anda boleh menggunakan forum sebagai web perantara untuk mendapatkan trafik ke laman web atau blog anda melalui kedudukan yang baik tersebut di SERP. Dari aspek SEO, gunakan kelebihan forum untuk membina backlink (SEO) yang kuat untuk blog atau laman web anda.

Di dalam Panduan yang bakal anda dapatkan melalui laman web ini, anda akan ditunjukkan bagaimana melakukannya! Hanya beberapa asas sahaja yang mudah dilakukan.

Jika anda mempunyai kepakaran atau pengetahuan yang lebih di dalam sesuatu bidang, forum adalah satu alat yang amat berkuasa. Forum adalah alat yang lebih berkuasa daripada blog atau laman web. Di forum anda boleh membina kredibiliti dengan hanya berkongsi pengetahuan dan kepakaran anda. Selebihnya tanpa bersusah payah orang ramai akan yakin dan tidak teragak-agak untuk membeli produk anda.

Begitu banyak kelebihan forum untuk perniagaan anda. Itu pun jika anda tahu cara melakukannya dengan betul. Tak perlu cuba dan gagal kerana sebahagian besar daripada yang disenaraikan di atas anda akan pelajari melalui Panduan Kuasa Forum!

Modal kecil? Mudah? Banyak Untung?

Posted by cariduitsite | 1:07 PTG


Dah baca tentang program MYR10 dan DuitMudah saya sebutkan dalam tulisan saya sebelum ini? Jika dah baca, apakah yang terfikir dalam fikiran anda?

(1) modal kecil? cuma RM10..
(2) untung banyak? yer ker.....
(3) mudah dapat duit?

atau lain-lain pertanyaan? Itu terpulanglah kepada masing-masing. Kita sama tetapi bukan semuanya sama..

Kepada saya pertanyaan yang pertama sekali berkenaan dengan program ini ialah mudah ker saya mendapat untung? Berapa lama saya boleh menjalankan bisnes(?) atau program ini? Berapa lama pulak program ini boleh bertahan?

Jawapannya tak payahlah saya sebutkan di sini. Saya rasa saudara semua sudah tahu.....

Related Posts with Thumbnails
Share |